Bij schade aan uw auto adviseren wij u het volgende:

  1. Is er sprake van beperkte materiële schade en de betrokken partijen zijn het eens over de afhandeling dan is het niet nodig om de politie in te schakelen. Is er sprake van grote schade en/of zijn er gewonden? Bel direct de politie via het landelijke nummer 0900-8844 en indien nodig een ambulance. Maak foto’s en vul het schadeformulier in. Zorg dat alle betrokken partijen het schadeformulier juist invullen en ondertekenen.
  2. Indien er getuigen zijn noteer dan naam, adresgegevens en telefoonnummer en/of een kentekennummer.
  1. Is de auto dusdanig beschadigd dat u er niet meer mee kunt rijden, dan vindt u op de zogenaamde groene kaart het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekering. De alarmcentrale zal een sleepdienst inschakelen. Geef aan dat u uw auto wilt laten repareren door Dickhof Autoschade. De kosten van de sleepdienst worden door de alarmcentrale verhaald op de verzekering.
  1. Meld bij ons de schade en wij dragen zorg voor de verdere afhandeling.

 

Let op:

  • Bent u casco verzekerd? Meld de schade dan bij uw eigen verzekeraar.
  • Bent u niet casco verzekerd maar is de tegenpartij schuldig aan het ongeval? Meld de schade dan bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij of laat de tussenpersoon dit regelen. Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft dan adviseren wij u om deze in te schakelen.
  • In overige gevallen hoeft u de schade niet te melden aan uw verzekeringsmaatschappij. De kosten voor het herstellen van de schade zijn voor eigen rekening.